MEKKE'NİN FETHİ

MEKKE'NİN FETHİ

31.12.2023 150

Patnos 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam-Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından Camii Mahallesi Camii İmam-Hatip’i Sayın YUSUF SAĞLAM Hocamızın günün anlam ve önemini dile getirdiği etkili bir sohbetin ardından Patnos 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinin şiir dinletisi sunuldu, ezgi ve ilahiler söylendi.

İmam-Hatip Sayın YUSUF SAĞLAM Hocanın yaptığı konuşmalarda, Kabe'nin yeryüzündeki bütün Müslümanların kıblesi olduğunu belirterek, şehrin fethinin önemini anlatmak gerektiğini söyledi. Kan dökülmeden yapılan en büyük fetih hareketi olduğu ve Müslümanlara yakışanın da bu olması gerektiği vurgulandı.

Milli ve manevi değerlere sahip çıkan bir gençlik yetiştirmek azminde olan 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam-Hatip Lisesinin kıymetli öğrencileri tarafından düzenlenen bu programda: Sunucu 12/B sınıfından Muhammed Emin EKSİK, 8/A sınıfından Ömer Faruk ONGUN Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle, 10/A sınıfından Efe ULUSOY ezgi ve ilahi yorumuyla, 12/B sınıfından Abdullah SOLMAZ ise şiir yorumuyla Mekke’nin Fethinin 1393. Yıl dönümüne gelen okul arkadaşlarına, İdareci ve Öğretmenlerine unutulmaz anlar yaşattılar. 

Gençler sizleri ve sizleri yetiştiren anne-babalarınız ve öğretmenlerinizi tebrik ediyorum umarım bu şuur sizden sonra gelecek olan yeni nesillere de aktarılır. Noel ağacı dikip Noel Babayı beklemek yerine Kur’an-ı Kerimin ışığında böyle kutlamalar yapmak herkese nasip olmasa gerektir. Teşekkürler gençler.

31-12-2023

31-12-202331-12-202331-12-2023